Ny tvättmaskin på BA 175

I gamla grovtvättstugan finns nu en ny tvättmaskin för 8 kg från Electrolux. Den är avsedd för vanlig hushållstvätt och inte grovtvätt eller mattor.

Som annonserats om tidigare här under Nyheter har den gamla grovmaskinen gått sönder och den gick inte att laga. I övrigt är flera maskiner i tvättstugorna till åren och kommer att behöva bytas inom en snar framtid. Ytskikten behöver också åtgärdas. 

Inför det arbetet sker ett arbete med att se över våra gemensamma utrymmen. En av frågeställningarna är om det är nödvändigt med separat grovtvättstuga eller om vi kan använda den ytan till något annat.

Den gamla grovmaskinen var uppskattad, inte bara för att tvätta mattor, utan kanske främst för att kunna tvätta större mängder eller större tvättgods, då de andra maskinerna på BA 175 är mindre. På BA 49 finns inte samma behov, då den redan har två 8 kg-maskiner. Maskinen blir nu ett bra komplement till tvättstugan på BA 175.

Bokningen sker fortsatt i kalendern på anslagstavlan efter önskemål. Ni som tvättar behöver därför boka på två ställen.

Observera ännu en gång att den den nya maskinen inte är för grovtvätt eller mattor.

Vad som sker längre fram beror på vad arbetsgruppen kommer fram till och vad styrelsen beslutar. Om det sker en renovering av tvättstugan inför anskaffning av nyare utrustning, kommer den vara stängd i drygt en månad och då underlättar det om vi har tillgång till grovtvättstugan med den nya maskinen. Därefter kan maskinen eventuellt flyttas in i den ordinarie tvättstugan.

Hälsningar
Teknikgruppen