Läcksökningen fortsätter + lufta inte element

I går var sista dagen att lufta elementen. Nu ska ni inte röra elementen under en tid framöver. Vi bevakar kontinuerligt exapansionskärlet i värmecentralen för att se om det försvinner vatten på grund av läckan. Släpper ni ut luft ur ett element fylls det med vatten från expansionskärlet och vattennivån sjunker. Det blir då svårt att analysera vad som sker i läcksökningsarbetet. 

Hej alla boende och tack för ert engagemang. Vi hoppas att ni haft överseende med bubbel i elementen och att ni behövt lufta dem. Vi hoppas också att ni som behövt hjälp med luftningen, kunnat få det från vår fastighetsskötare.

Läget är nu att värmesystemet ska vara tillräckligt fyllt med vatten för att få en bra cirkulation. Vissa har säkerligen inte varit hemma och haft möjlighet att lufta, men det är ok. Det viktiga är att ni inte börjar lufta nu, utan avvaktar läcksökningsarbetet. Vi meddelar när det är fritt fram igen.  

Planen de närmsta dagarna nu är att följa vattennivån i expansionskärlet i värmecentralen för att se om vattennivån sjunker och att läckan återuppstår. Det märkliga som hänt tidigare var att läckan succesivt minskade och försvann helt då läcksökningen utfördes med gas i systemet. Möjligen kan det vara relaterat till att gas inte väger så mycket och att tyngden från vattnet kan påverka rören så att en läcka uppstår.

Har inget hänt innan måndag 2:a oktober, blir nästa steg att stänga flödet in till alla huskroppar, för att därefter öka trycket i huvudstammen. Vi hoppas på det sättet kunna provocera fram läckan igen. Då skulle det kunna börja läcka igen ifall det befintliga hålet eller hålen är igensatta av smuts och rostflagor.

När temperaturen sjunker utomhus och det blir kallt ger det också möjligheten att leta efter läckan med termofotografering. Det förutsätter så klart att läckan kommer tillbaka. Det kan till och med vara så att var och en kan observera en fläck där snön smälter eller där marken inte fryser. Där finns då någon form av värmeläckage.

Hälsningar Teknikgruppen