Vad har hänt med läckan i värmesystemet?

Det har inte informerats så mycket på senare tid om läckan, då fokus varit på att få värmen tillbaka i alla lägenheter. Men läckan är kvar, den är stabil och inte bortglömd.

Tidigare pågick ett intensivt arbete med läcksökning i föreningens värmesystem. På senare tid har fokus dock legat på att få värmen att fungera i alla lägenheter, men teknikgruppen följer kontinuerligt hur mycket som läcker ut och fyller expansionskärlet med vatten. Det har varit ett konstant läckage på cirka 55 liter per dygn under en längre tid, för att på senare dagar minska något. Det går ännu inte riktigt att avgöra vad som faktiskt läcker och vad som försvinner i samband med luftning av element. När luft försvinner ryms också mer vatten i systemet.

Det är nu paus i sökandet. Det har hittills inte gått att lokalisera läckan med tillgängliga metoder. Det vi kan "hoppas på" är att läckan ökar så vi kan detektera den. Det är därför vi kontinuerligt följer utvecklingen. När det blir kallare utomhus kommer man dessutom kunna leta efter läckan med termofotografering. 

Har vi ingen framgång i sökandet och läckan inte förändras, kan det bli så att vi behöver gräva upp på ett antal punkter för att montera ventiler för avstängning och bypass-ledningar, så vi kan sektionera systemet i mindre områden. Kostsamt, men kan bli nödvändigt, men det sker sannolikt inte förrän det blir varmare ute, då delar av värmesystemet successivt behöver stängas av.

Hälsningar
Teknikgruppen