Framtiden för grovtvättstugan

Som informerats om tidigare är grovtvättmaskinen trasig och den går inte att laga. Flera maskiner i tvättstugorna är till åren och kommer behöva bytas inom en snar framtid. Ytskikten behöver åtgärdas. Till detta kommer frågan om vi utnyttjar våra gemensamma utrymmen på ett effektivt sätt. Är det verkligen nödvändigt att ha en separat grovtvättstuga för att vi ska få en tillräckligt god tvättkapacitet?

För att komma vidare kommer en arbetsgrupp titta på dessa frågor med syftet att ta fram ett beslutsunderlag. Formen och hur samverkan med medlemmar kommer ske är ännu inte helt klart.

För att lösa den omedelbara situationen, kommer föreningen köpa in en tvättmaskin från Electrolux (WH6-8) och temporärt placera den i grovtvättstugan. Det är samma modell som den som finns i tvättstugan på BA 49. Då de övriga två tvättmaskinerna på BA 175 är något mindre, kommer den här maskinen förbättra tvättkapaciteten. Den klarar 8 kg och har en trumma på 75 liter, att jämföra med de befintliga som klarar 5,5 kg och har en trumma på 55 liter.

Observera att det inte går att tvätta mattor eller liknande i maskinen. Det fungerar inte ens om de väger mindre än 8 kg, då tvättgodset inte kan fördelas jämnt i trumman. I värsta fall går maskinen sönder eller får förkortad livslängd. I bästa fall känner maskinen av att det är obalans och kommer inte kunna köra tvätten, i vart fall kommer den inte komma upp i varv vid sköljning och centrifugering.

Vad som sker längre fram beror på vad arbetsgruppen kommer fram till och vad styrelsen beslutar. Om det sker en renovering av tvättstugan inför anskaffning av nyare utrustning, kommer den vara stängd i drygt en månad och då underlättar det om vi har tillgång till grovtvättstugan. Därefter kan maskinen eventuellt flyttas in i den ordinarie tvättstugan.

Hälsningar
Teknikgruppen